VIDEO DEEJAY-BEST VIDEO CLIPS-including Pop / New-Wave / Dance / 60s/70s/80s/90s/00s.(RETRO GLAZBA 70',80',90,ITALO DISCO,HI-NRG.EURODANCE...itd)'

01.02.2006., srijeda

ITALO DISCO-sto,kada,kako

Na početku osamdesetih sintisajzeri poput Yamaha DX7 a također ritam mašine i midi napokon su se pojavili na tržištu. Upravo kako su Sjedinjene Države zatvarale vrata dance/disco muzici (Baldwin Park incident), u Europi (većinom Italiji) neki muzičari počinju da prave dance/disco glazbu, ali ovoga puta bez skupog orkestra, koji je karakterističan za sedamdesete, nego korišćenjem novih sintisajzera i elektronskih zvukova. Ovaj novi zvuk je prvo dopirao iz Italije. Takođe, još jedna interesantna stvar je ta da je ova glazba zadržana većinom u Centralnoj Europi.
Britanci i Amerikanci su bili distancirani od ove muzike.

1983. godine Italo Disco, kao pojam, pojavio se prvi put. Njemačka izdavačka kuća BERNHARD MIKULSKI izdali su svoj prvi dupli album serije "Best of Italo Disco". Oni su inovirali riječ "Italo". Naravno, "Italo", znači ono što dolazi iz Italije, ali MIKULSKI- kuća je kreirala novi pojam "Italo Disco".

Pravi period ove muzike uzima se od 1983. do 1988.
- 19:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.